dinsdag 7 april 2009

Mobiel telefoneren blijft scoren

Sinds de introductie van de gsm nu dik vijftien jaar geleden kan je je geen wereld zonder dit handige toestelletje meer voorstellen. Drie op vier mensen lopen rond met een mobieltje en gebruiken het ook veelvuldig.
Op welke basis kopen mensen echter zo een looptelefoon kun je je afvragen.

Waarom?

Er zijn verschillende redenen waarom mensen zich een gsm aanschaffen:
de meest voor de hand liggende reden is ongetwijfeld de basisfunctie van de telefoon: het simpele bellen en sms'en
 voor steeds meer mensen, vooral jongeren, blijkt het echter een statussymbool te zijn dat je persoonlijkheid en je levensstijl kracht bijzet, net zoals de auto of de moto of de jaarlijkse vakantie
een derde reden is dat je de technologie van een mini-computer in huis kan halen met een pak functies waaronder het internetsurfen of het versturen van mails en dit aan een schappelijke prijs
steeds meer mensen, ook weer overwegend jongeren, zien in een mobieltje een unieke kans om telefoon en mp3-speler te combineren

Wie koopt wat?

In functie van je behoeften kun je dan je keuze maken waarbij uiterlijk, gebruiksgemak, functies en mogelijkheden de balans in de ene of andere richting doen uitslaan.
In de praktijk zullen de meeste jongeren vooral opteren voor een toestel dat hun persoonlijkheid in de verf zet, gecombineerd met multifunctionaliteit, terwijl bij Jan Modaal eerder de keuze op eenvoudige toestellen met basisfuncties valt.
Het aanbod is zo groot dat eenieder wel zijn keuze vindt. Opvallend is dat grote merken als Nokia of Samsung steeds meer concurrentie krijgen van goedkopere alternatieven zoals LG.  

Invloed van straling op verkoop

Niettegenstaande steeds meer alarmerende berichten uit wetenschappelijke hoek opduiken met betrekking tot gevaarlijke stralingen en reeds een link wordt gelegd met de ontwikkeling van tumoren bij veelvuldig gebruik van een mobieltje, blijft het grootste gedeelte van de bevolking het courant gebruiken. Dat constant vertrouwen in de wandeltelefoon blijkt ook uit de daling van het aantal vaste telefoonlijnen.
Benieuwd hoe de toestand wordt als er betrouwbaardere medische gegevens bekend zijn, stoelend op degelijk wetenschappelijk onderzoek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Liefst niet anoniem reageren, dat is zo onpersoonlijk.