donderdag 6 mei 2010

Voetballer Eden Hazard onderwerp van een rapsong

Eden Hazard is een Belgische voetbalspeler die in Frankrijk aan de slag is en daar de pannen van het dak speelt. Deze Belgische hoop in bange dagen is zelfs het onderwerp van een rapsong geworden. Toch een hele prestatie voor een jongen van nauwelijks 19 jaar oud.

Carrièrebegin in Frankrijk
Eden Hazard werd door de Franse eersteklasser Lille in 2005, toen hij pas vijftien was, weggeplukt bij Tubize toen hij tijdens een jeugdtornooi de Franse talentscouts opviel. Na enkele jaren opleiding belandde hij in het eerste elftal van de club, in het seizoen 2008-2009 hoofdzakelijk als invaller, een soort van joker, want geregeld zorgde hij met zijn invalbeurten voor een scorebepalende actie. Zo maakte hij in een wedstrijd tegen Auxerre een 1-2 achterstand in de laatste minuten ongedaan. Zijn eerste doelpunt in de eerste afdeling motiveerde zijn medemaats dusdanig dat er in blessuretijd nog met 3-2 gewonnen werd. Met dat doelpunt werd hij trouwens de jongste scorende speler in de Franse competitie. Niet alleen zijn beslissende doelpunten maar ook zijn subliem spel bezorgden hem meteen een contractverlenging van drie jaar. Hij werd verkozen tot de Jonge Speler van het Jaar.

Het seizoen van de grote doorbraak
In het seizoen 2009-2010 trad hij steeds vaker als basisspeler aan en maakte zelfs zijn debuut op het Europese toneel, waar hij bijvoorbeeld een belangrijk aandeel had in de uitschakeling van Genua met een razzia over een half terrein die hij met een schitterend doelpunt besloot. Met zijn splijtende acties en doelpunten deed hij zich op internationaal vlak gelden zodat grote clubs als Arsenal, Manchester United, Barcelona en Real Madrid interesse betoonden, maar intussen had de speler bij Lille al tot 2015 bijgetekend.

International
In België behoorde hij al bij de nationale selectie bij de -17-jarigen met wie hij het Europees kampioenschap betwistte en de halve finale haalde. Bij de -19-jarigen scoorde hij verschillende doelpunten in de voorronde van het Europees kampioenschap waar België toch door Zwitserland werd voorafgegaan. Maar ook hier speelde hij zich in de aandacht van verschillende Europese topclubs.
Intussen werd hij ook al enkele keren geselecteerd voor de Belgische nationale ploeg (eerste selectie tegen Luxemburg in november 2008) waarmee hij onder de nieuwe bondscoach Georges Leekens hoge toppen hoopt te scheren.

De chouchou van de Fransen
Hazard werd de lieveling van het Franse publiek. Ex-Frans international Christophe Dugarry noemt de jonge Belg beter dan het grote Franse talent Hatem Ben Arfa. 'Hij is een van de drie beste spelers die er momenteel in de Franse competitie rondlopen' vindt Dugarry. 'Hij is een heel seizoen beslissend voor Rijsel en dat op zijn leeftijd!'
Dit jaar maakt Hazard kans om tot Profvoetballer van het jaar te worden uitgeroepen.

Rapnummer
De enorme populariteit van het rugnummer 26 in Noord-Frankrijk leidde nu tot een rapnummer van Busta. In het nummer wordt de lof gezongen van de talentrijke Belgische speler met betitelingen als 'de parel van België', 'de gouden Hazard', 'de super held', 'de vijfsterrenvoetballer', 'de baas', 'het doeltreffendste wapen van de eerste afdeling' en uitspraken als 'Messi heeft alle moeite van de wereld om Hazard het hoofd te bieden', 'klein maar sterk als zijn trap de bal vervormt', 'Eden Hazard laat niets heel van zijn tegenstander', 'op een dag zal hij de legende ingaan als Robinho'.
Zijn schitterende spelstijl, zijn perfecte traptechniek en zijn leiderschap doen de rapzanger trillen van enthousiasme.

Nu maar hopen dat de jonge speler niet naast zijn schoenen gaat lopen en het doorzettingsvermogen heeft om wérkelijk een grote speler te worden, want lof oogsten is fijn maar de hoge verwachtingen inlossen een ander paar mouwen.
Voor alle duidelijkheid: Eden Hazard heeft nog drie broers: zijn 16-jarige broer Thorgan wordt opgeleid door Lilles aartsrivaal Lens en zijn jongere broers Ethan (14) en Kylian (6) doorlopen de jeugdreeksen van Edens oorspronkelijke club Tubize.



Schrijf mee met InfoNu!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Liefst niet anoniem reageren, dat is zo onpersoonlijk.