Brusselicious
2012 werd in Brussel uitgeroepen tot het jaar van de levenskunst en de gastronomie. De toeristische dienst VisitBrussels organiseert daarom het hele jaar door tal van culturele activiteiten zoals een fritkotwandeling, demonstraties, bezoeken aan ateliers, tentoonst
ellingen, etentjes in open lucht en originele degustaties.
Kers op de taart is de Tram Experience, waaraan de MIVB en Electrolux hun medewerking verlenen.
De Maatschappij voor het Intercommunaal Vervoer te Brussel stelde een type 7700-tram uit 1975 ter beschikking, speciaal opgeleid p
Kers op de taart is de Tram Experience, waaraan de MIVB en Electrolux hun medewerking verlenen.
De Maatschappij voor het Intercommunaal Vervoer te Brussel stelde een type 7700-tram uit 1975 ter beschikking, speciaal opgeleid p
ersoneel en haar infrastructuur. Electrolux, producent van huishoudelijke apparaten, verzorgde de inrichting en uitrusting van de restauranttram. A&B Project zorgde voor een sneeuwwit decor met een eigentijdse aankleding, een imitatiehouten vloer en blauwe neonverlichting. De inrichting verwijst uitdrukkelijk naar de Scandinavische roots van Electrolux.
Deze firma had trouwens al ervaring met dergelijke projecten, vermits ze de drijvende kracht was van The Cube, het restaurant dat in 2011 drie maanden lang op de Triomfboog van het Jubelpark prijkte.
Sightseeing met vork en mes
Doel van dit project is de binnen- en buitenlandse toerist een unieke ervaring te bezorgen: gedurende een twee uur durende rit doorheen de straten van Brussel kan hij typisch Belgische gerechten proeven op basis van recepten van zes verschillende tweesterrenkoks. De gerechten worden samengesteld met kwaliteitsvolle lokale producten die aan de seizoenen
Sightseeing met vork en mes
Doel van dit project is de binnen- en buitenlandse toerist een unieke ervaring te bezorgen: gedurende een twee uur durende rit doorheen de straten van Brussel kan hij typisch Belgische gerechten proeven op basis van recepten van zes verschillende tweesterrenkoks. De gerechten worden samengesteld met kwaliteitsvolle lokale producten die aan de seizoenen
worden aangepast. Elke kok brengt zijn persoonlijke toets aan en chef en menu worden om de twee weken vernieuwd. Voor de praktische uitvoering staat meesterkok Dennis Robert garant van traiteurservice Les Garrigues uit het Waalse Chaumont Gistoux.
De deelnemende koks zijn:
Lionel Rigolet (Comme chez Soi, Brussel)
Sang-Hoon Degeimbre (l'Air du Temps, Eghezée)
Bart De Pooter (De Pastorale, Reet)
Pascal Devalkeneer (Le Chalet de Forêt, Ukkel)
Pierre Résimont (l'Eau Vive, Profondeville)
Thierry Theys (Nuance, Duffel)
Praktisch
Voor 75 euro per persoon krijgen de
Thierry Theys (Nuance, Duffel)
Praktisch
Voor 75 euro per persoon krijgen de
gasten een driegangenmenu voorgeschoteld met aangepaste wijnen. Men heeft recht op twee glazen champagne, twee glazen witte en twee glazen rode wijn.
De tramrit kan elke dag worden gemaakt. Van maandag tot donderdag is het vertrek om 20 uur voorzien, op vrijdag en zaterdag om 18.30 uur en 21.30 uur en op zondag om 12 uur.
De tram rijdt u schokvrij van het Poelaartplein, waar u voor het Justitiepaleis opstapt, langs de luxueuze Louizalaan naar het Flageyplein en dan via het Trammuseum aan de Tervurenlaan verder door naar Bosvoorde. Via het station van Boondaal en het Sterreplein wordt dan naar het uitgangspunt aan het Poelaartplein teruggekeerd.
Het hele jaar door kan er gereserveerd worden. Als u weet dat er voor de eerste rit op 2 maart 2012 niet minder dan tweeduizend geïnteresseerden waren en dat er slechts zeven tafels voor twee personen en vijf tafels voor vier beschikbaar zijn, kunt u zich voorstellen dat tijdig reserveren is aangeraden. Op de website is reserveren online mogelijk.
Het hele jaar door kan er gereserveerd worden. Als u weet dat er voor de eerste rit op 2 maart 2012 niet minder dan tweeduizend geïnteresseerden waren en dat er slechts zeven tafels voor twee personen en vijf tafels voor vier beschikbaar zijn, kunt u zich voorstellen dat tijdig reserveren is aangeraden. Op de website is reserveren online mogelijk.
Waar Brussel de mosterd haaldeHet ludieke concept dat Brussel zijn bezoekers aanbiedt is uniek in Europa, maar niet helemaal origineel. Immers in Melbourne rijdt het Colonial Tram Car Restaurant al sinds 1983 doorheen de straten van Australiës tweede grootste stad. In het chiquekader van een Victoriaans ingericht tramstel kan de toerist genieten van een door kokchefs klaargemaakte maaltijd overgoten met de beste Australische wijnen. Je kan wel naar buiten kijken, maar nieuwsgierige voorbijgangers kunnen evenwel niet naar binnen kijken.
Deze attractie werd al vier keer de National Tourism Award toegekend.
In navolging van Melbourne werd ook in het Nieuw-Zeelandse Christchurch een gelijkaardig project gelanceerd. In in koloniale stijl gerenoveerde oude trams worden typisch lokale gerechten geserveerd. In het Christchurch Tramway Restaurant heb je de keuze tussen vier- of vijfgangenmenu's terwijl je een toeristische rondrit door de Europees getinte stad maakt.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Liefst niet anoniem reageren, dat is zo onpersoonlijk.